Gyroset Guide

Európai uniós támogatásból megvalósuló fejlesztés.

Kedvezményezett neve: NowTechnologies Zrt
Projekt címe: GyroSet Guide intelligens kerekesszék vezérlő továbbfejlesztése
Szerződött támogatás összege: 49,83 millió Ft
Támogatás mértéke: 60,91%  

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2019. március 31.
Projekt azonosító száma: VEKOP-2.1.7-15-2016-00357

További információ: http://www.szechenyi2020.hu/

Projekt tartalmának bemutatása:

A GyroSet új, javított verziója, egy olyan eszköz, ami sok millió́ ember és családtagjaik életét könnyítheti meg világszerte. Tumor áttétek, autoimmun betegségek, idegsorvadás, gerincsérülés, agyvérzés következményeként lebénult emberek sokszor elveszítik végtagjaik akaratlagos mozgatásának képességeit, súlyosabb esetben beszédkészségük is sérül.

A paralízis átformálja életüket, képtelenné válnak megszokott napi feladataik ellátására, munkájuk elvégzésére.

A kifejlesztendő új verziójú GyroSet egy olyan megoldást nyújt számukra, amely segíti a társadalomba való visszailleszkedésüket egy önállóbb és méltóságteljes életvitel megteremtésével.

A fejlesztés eredménye a GyroSet Guide kerekesszék vezérlő új, javított verziójának prototípusa, mely magában foglalja az eddigi visszajelzések alapján eszközölt változtatásokat, valamint a hozzá való GyroSet Glory headset, mely lehetővé teszi a fejvezérlést. A speciális kontrollerként működő fejvezérlés alapból kapcsolódik a rendszerhez, nem kell külön modulokat beszerezni a működtetéséhez. A kontroller moduláris, ehhez saját beviteli eszközöket fejlesztünk, pl headset. A headset különlegessége, hogy egyazon megoldással lehetséges számítógépek vezérlése és a kerekesszék vezérlés. Ehhez külön számítógépes applikáció kerül kifejlesztésre, melyen keresztül elérhetők a PC egér funkciói.
A prototípus elkészülte után elektronikai és mechanikai tesztelésnek vetjük alá mind laboratóriumi, mind felhasználói környezetben.